2010. március 1., hétfő

Chilis-brokkolis csirkemellcsíkok

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell vagy kicsontollt comb
1,5 ek szezámmag
1,25 dl marhaalaplé
2 ek szójaszósz
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk kukoricakeményítő
3 ek szezámolaj
1 nagyobb brokkoli
1 sárga v piros kaliforniai paprika
1 chili
Nálam az olasz konyha után a kínai a második nagy kedvenc. Gyors, egyszerű és finom.
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal.
Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt.
Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a húst. A húst kiszedjük, és félretesszük.
A megmaradt olajat kiöntjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat.
A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük.
Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve.
Megszórjuk a maradék szezámmaggal.

1 megjegyzés:

Andi írta...

Hú de nagyon jól hangzik...eszméletlen ízkavalkád!!!
Gratulálok, azt hiszem mentem is a receptet!
Köszi