2011. január 14., péntek

Póréhagyma krémleves

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma
tej vagy tejszín
húsalaplé
4 szelet kenyér
1 dl fehér bor
1 kanál vaj
fehér bors
füstölt sajt

Elkészítése:
A póréhagymát karikára vágjuk, kevés vajon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a lisztet, fűszerezzük fehér borssal és feltöltjük a  húsleveskockából vagy zöldségekből elkészített alaplét. Kb. 20 percig főzzük, a tűzről levesszük és egy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt (ízlés szerint) és a fehér bort, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lángra és egy picit (kb. 2 perc) még főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Pirított kenyérkockával és reszelt füstölt sajttal megszórva tálaljuk.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom

Ottis írta...

Ilyent sem készítettem még!Nagyon guszta!

Ditta írta...

De jól néz ki nagyon megkívántam!:-)

Ildy írta...

Póréhagyma bármikor jöhet. Guszta!

mellissina2 írta...

Hú de guszta!!!!Mindig vágytam ilyen krémlevesre,elkészitem!!!

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...