Hozzávalók:
2 szál póréhagyma
tej vagy tejszín
húsalaplé
4 szelet kenyér
1 dl fehér bor
1 kanál vaj
fehér bors
füstölt sajt
tej vagy tejszín
húsalaplé
4 szelet kenyér
1 dl fehér bor
1 kanál vaj
fehér bors
füstölt sajt
Elkészítése:
A póréhagymát karikára vágjuk, kevés vajon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a lisztet, fűszerezzük fehér borssal és feltöltjük a húsleveskockából vagy zöldségekből elkészített alaplét. Kb. 20 percig főzzük, a tűzről levesszük és egy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt (ízlés szerint) és a fehér bort, jól elkeverjük, majd visszatesszük a lángra és egy picit (kb. 2 perc) még főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Pirított kenyérkockával és reszelt füstölt sajttal megszórva tálaljuk.
5 megjegyzés:
Igazán finom
Ilyent sem készítettem még!Nagyon guszta!
De jól néz ki nagyon megkívántam!:-)
Póréhagyma bármikor jöhet. Guszta!
Hú de guszta!!!!Mindig vágytam ilyen krémlevesre,elkészitem!!!
Megjegyzés küldése