2011. november 27., vasárnap

Csirkerolád töltve

Igazi finom csemege, akár hidegen-akár melegen fogyasztó! Kezdőknek is ajánlom mert nem igényel különösebben nagy tudást, viszont isteni íze van és mindenféle salátával, körettel tálalható!

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott bőr nélküli csirkecomb, 30 dkg darált csirkemell, 5 darab brokkoli rózsa vagy főtt sárgarépa, só, bors, pirospaprika, 2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A darált csirkemellet összegyúrjuk sóval borssal, zúzott fokhagymával, a petrezselyemzölddel és egy kevés zsemlemorzsával.
Alufóliát kissé megolajozunk, a kicsontozott csirkecombokat megfűszerezzük és az alufóliára fektetjük(2 darab csirkecombot tegyünk egymás mellé), ráhalmozunk egy púpozott evőkanál darált húst és egy brokkolirózsát. A fólia segítségével felcsavarjuk és becsomagoljuk. Tepsibe rakjuk és forró sütőben zsír nélkül kb. 20-30 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, meglocsoljuk zsírral vagy olajjal és szép pirosra sütjük.

6 megjegyzés:

Edó írta...

Jutka,ez brutál,húst hússal:))Nagyon fincsi lehet.

Éva írta...

Nagyon guszta igen finom lehet! Egyszer kipróbálom !

María írta...

Nagyon finom lehet!! Szeretem az göngyölt húsokat, ezt a receptet is megjegyzem!!

Emi írta...

Jaj, nagyon tetszik! Kipróbálandó:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon tetszik ez a recept! Csirkehús jöhet minden mennyiségben...Guszta!!

Vicuska írta...

Kedvelem a hústekercseket, nekem is tetszik a Te változatod!!!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....