Hozzávalók:
1 db csirke vagy csirkeaprólék, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 kanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 kanál zsír vagy 2-3 evőkanál olaj, só, bors, házi ételízesítő vagy 2 db húsleveskocka.
A levesbetéthez: 2 db tojás
Elkészítése:
A csirkét vagy aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát vagy ízlés szerint házi ételízesítőt. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldséget és készre főzzük.
Híg rántást készítünk (a zsírban vagy az olajban megfuttatjuk a lisztet, majd pirospaprikával színezzük és egy pohár hideg vizet öntünk hozzá), belekavarjuk a levesbe, és összeforraljuk. A tojásokat felverjük és lassan a forró levesbe csurgatjuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet a végén rászórjuk a kész levesre.
2 megjegyzés:
Nagyon rég ettem :)
Ezt én imádnám!!! Nagyon tetszik!!
Megjegyzés küldése