2011. november 1., kedd

Becsinált leves



Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csirkehús, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő.

Elkészítése:

Az csirkehúst vízben főni tesszük, a habját leszedjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítőt. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldséget, és készre főzzük (a hámozott és apróra vágott paradicsomot valamivel később adjuk hozzá). A zsiradékon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1 pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk, tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá, csípős paprikát és ecetet is kínálhatunk mellé.


2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon rég ettem :)

María írta...

Ezt én imádnám!!! Nagyon tetszik!!