Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkehús, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2
paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1
evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi
ételízesítő.
Elkészítése:
Az csirkehúst vízben főni tesszük, a
habját leszedjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítőt.
Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott
zöldséget, és készre főzzük (a hámozott és apróra vágott paradicsomot valamivel
később adjuk hozzá). A zsiradékon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd
félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1
pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk, tálaláskor apróra
vágott petrezselyemzöldet szórunk rá, csípős paprikát és ecetet is kínálhatunk
mellé.
2 megjegyzés:
Nagyon rég ettem :)
Ezt én imádnám!!! Nagyon tetszik!!
Megjegyzés küldése