2011. november 9., szerda

Rumos szelet


Tésztához:
25 dkg puha margarin, 60 dkg liszt, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 20 dkg porcukor, 1 sütőpor
Töltelékhez: 15 dkg cukor, 3 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin, 2 dl tej, 1 csomag mazsola, 1/2 dl rum, fél üveg kimagozott meggybefőtt, 20 dkg durvára vágott dió, 2 kanál baracklekvár
A tetejére: csokoládémáz
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összedolgozzuk, tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle. Kihűtjük.
A töltelékhez a cukrot a kakaóval és a tejjel felfőzzük, belekeverjük a margarint és 2 kanál baracklekvárt, majd az egyik kisült lapot összetörjük, és ezt is hozzákavarjuk.
Hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, majd a meggybefőttet és a diót.
A tésztalapra ráhalmozzuk a tölteléket és egyenletesen elsimítjuk, majd rárakjuk a maradék lapot, kicsit lenyomkodjuk, végül bevonjuk csokoládémázzal.
Csoki máz: 15 dkg porcukor, 3 kanál kakaó, 3 kanál forró kávé vagy víz, 1 dió nagyságú vaj vagy 1 kanál olaj. A hozzávalókat összekeverjük, és a sütire öntjük. Ha esetleg egy picit sűrűbb lenne, akkor egy kevés forró vizet még lehet hozzákavarni.
A süteményt érdemes 1 nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy picit puhuljon a tészta.

9 megjegyzés:

Éva írta...

Ebben aztán bőven vannak finomságok! Nagyon guszta! Nagyon jó lehet az íze!

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon tetszik a receptje, úgy hogy elkérem, ha nem gond! Guszta!

Bianka írta...

Nagyon finom és tetszik a fejléced is

Petra írta...

Nagyon klassz az új fejléc!
Ezt a sütit már készítettem,ezért bizton állíthatom, hogy nagyon finom. :)))

Sütikuckó írta...

Nagyon jól néz ki ez a süti és biztosan nagyon fincsi is!Biztosan ki fogom próbálni!

Jutka írta...

Köszönöm, a süti hasonlít a Kati tésztához..csak nem habos :)

María írta...

Ez biztos finom, puncsos ízűnek képzelem, és a puncs a kedvencem. Ki fogom próbálni!! Köszi :)!!

Blue írta...

Ez nagyon szuper, tetszik!!!
De miért kell három lapot sütni, amikor én kettőt látok a képen? Vagy a harmadiknak más a funkciója? :))

Kipróbálom mindenképpen!

Jutka írta...

Kedves Blue, ha elolvasod a receptet kiderül, hogy az egyik lapot belemorzsáljuk a krémbe. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...