2016. július 13., szerda

Házi ételízesítő


Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 1 kg zeller, 1 kg petrezselyemgyökér, 30 dkg hagyma, 1-2 karalábé, 1 kg káposzta, 2 kg kápia és paradicsompaprika vegyesen, 70 dkg só, 1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld.
Elkészítése:
Az hozzávalókat alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, és jól összekeverjük. Kissé állni hagyjuk, időnként megkavarjuk, hogy a só jól vegyüljön össze a zöldségekkel. Tiszta befőttesüvegekbe rakjuk. Nagyon jól eláll, bármilyen ételbe használhatjuk, vigyázva a sózással. Nagyon jó beledarálni az apró zöldségeket, amelyek egy idő után amúgy is kissé megszáradnak.
EK. 2016. július

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

30 vagy 3 kg hagyma ?

Judit Péter írta...

30 dkg hagyma, javítottam, bocsi!

Krémsajtos máktorta

Hozzávalók: a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor; a kré...