Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 1 kg zeller, 1 kg petrezselyemgyökér,
30 dkg hagyma, 1-2 karalábé, 1 kg káposzta, 2 kg kápia és
paradicsompaprika vegyesen, 70 dkg só, 1-1 csokor petrezselyem- és zellerzöld.
Elkészítése:
Az hozzávalókat alaposan megmossuk, megpucoljuk, majd
húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, és jól összekeverjük. Kissé állni
hagyjuk, időnként megkavarjuk, hogy a só jól vegyüljön össze a zöldségekkel.
Tiszta befőttesüvegekbe rakjuk. Nagyon jól eláll, bármilyen ételbe
használhatjuk, vigyázva a sózással. Nagyon jó beledarálni az apró zöldségeket,
amelyek egy idő után amúgy is kissé megszáradnak.
EK. 2016. július
2 megjegyzés:
30 vagy 3 kg hagyma ?
30 dkg hagyma, javítottam, bocsi!
Megjegyzés küldése