2016. október 30., vasárnap

Lucskos káposzta húsgombóccal


Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb káposzta, 1 hagyma, csombor, kapor, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, kevés pirospaprika, zsír, ecet;
a húsgombóchoz: 35 dkg darált hús, 1 hagyma, 1 tojás, só,bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
A káposztát csíkokra vágjuk, kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál zsíron megdinszteljük, megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk a káposztát, a zöld fűszereket és puhára főzzük. Közben a darált húst összevegyítjük az apróra vágott hagymával és a tojással. Sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával fűszerezzük és jól összedolgozzuk. A masszából és gombócokat formázunk és befőzzük a levesbe. Kevés zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk egy kevés vízzel, hozzáadjuk a tejfölt és berántjuk a levest, majd kiforraljuk. Csípős paprikával, ecettel kínáljuk.
EK. 2016 október.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....