2016. október 21., péntek

Sajtos krumplileves


Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg krumpli, 1 kisebb hagyma, 1 tömlős sajt, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj vagy zsiradék, petrezselyemzöld, bazsalikom, majoránna, só, bors, pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit vékony szeletekre, a hagymát pedig apróra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, felöntjük egy csésze hideg vízzel, majd beletesszük a krumplit, és további kb. 1,5 liter vizet adunk hozzá. A tömlős sajtot a levesbe kavarjuk, sóval, borssal, zöld fűszerekkel ízesítjük. Amikor a krumpli megfőtt belekavarjuk a tejfölt és a reszelt sajtot. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a kész levesre szórjuk. Pirított kenyérkockával kínáljuk. 
KT. 2016 november.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Judit milyen jó ötlet :-)