Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg krumpli, 1 kisebb hagyma, 1 tömlős sajt, 2 dl
tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj vagy zsiradék, petrezselyemzöld, bazsalikom,
majoránna, só, bors, pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit vékony
szeletekre, a hagymát pedig apróra vágjuk. A zsiradékon megdinszteljük a
hagymát, felöntjük egy csésze hideg vízzel, majd beletesszük a krumplit, és
további kb. 1,5 liter vizet adunk hozzá. A tömlős sajtot a levesbe kavarjuk,
sóval, borssal, zöld fűszerekkel ízesítjük. Amikor a krumpli megfőtt
belekavarjuk a tejfölt és a reszelt sajtot. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk,
a kész levesre szórjuk. Pirított kenyérkockával kínáljuk.
KT. 2016 november.
1 megjegyzés:
Judit milyen jó ötlet :-)
Megjegyzés küldése