Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertésbélszín, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa,
olaj, reszelt sajt;
40 dkg makaróni, 1 hagyma, 10 dkg friss gomba, 2-3
paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A
hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre
vágott gombát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval
és bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk, belekavarjuk a főtt
makarónit, kissé összeforraljuk. A sertésbélszínt szeletekre vágjuk, sózzuk,
borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró
olajban megsütjük. A tésztával forrón tálaljuk.
Tipp: Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
FI. 2016 szeptember.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése