2016. október 22., szombat

Rántott sertésbélszín paradicsomos makarónival


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertésbélszín, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj, reszelt sajt;
40 dkg makaróni, 1 hagyma, 10 dkg friss gomba, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.
Elkészítése: 
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk, belekavarjuk a főtt makarónit, kissé összeforraljuk. A sertésbélszínt szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban megsütjük. A tésztával forrón tálaljuk.

Tipp: Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
FI. 2016 szeptember. 

Nincsenek megjegyzések: