2016. október 22., szombat

Sült paprikás tonhalkrém


Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz olajos halkonzerv, 1 doboz tonhal, 2-3 tojás, 1 teáskanál reszelt hagyma, 1 kápia paprika, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, só, bors, citrom, 1 evőkanál reszelt hagyma.
Elkészítése:
A paprikát rácson vagy platnin megsütjük, kissé besózzuk, majd meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, és 1 főtt tojás sárgája kivételével lereszeljük. A kétféle halkonzervet lecsepegtetjük, majd mixerrel pürésítjük, belekavarjuk a reszelt tojást, az apróra vágott sült paprikát és a hagymát. A főtt tojás sárgájából a mustárral és az olajjal majonézt kavarunk, majd belevegyítjük a halkrémbe. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Friss házi- vagy pirítós kenyérrel tálaljuk.

Tipp: előző nap is elkészíthetjük, tálalásig tartsuk hideg helyen, különben könnyen ellágyulhat a krém. 
EK. 2016 szeptember.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...