Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz olajos halkonzerv, 1 doboz tonhal, 2-3 tojás,
1 teáskanál reszelt hagyma, 1 kápia paprika, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, só,
bors, citrom, 1 evőkanál reszelt hagyma.
Elkészítése:
A paprikát rácson vagy platnin megsütjük, kissé
besózzuk, majd meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, és 1
főtt tojás sárgája kivételével lereszeljük. A kétféle halkonzervet
lecsepegtetjük, majd mixerrel pürésítjük, belekavarjuk a reszelt tojást, az
apróra vágott sült paprikát és a hagymát. A főtt tojás sárgájából a mustárral
és az olajjal majonézt kavarunk, majd belevegyítjük a halkrémbe. Citromlével,
sóval, borssal ízesítjük. Friss házi- vagy pirítós kenyérrel tálaljuk.
Tipp: előző nap is elkészíthetjük, tálalásig tartsuk
hideg helyen, különben könnyen ellágyulhat a krém.
Paprika nélkül is elkészíthetjük!
Paprika nélkül is elkészíthetjük!
EK. 2016 szeptember.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése