Hozzávalók:
1 kg bőrös malaccomb, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 dl
fehérbor, zsír.
A túrókrémhez:
5 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 1 evőkanál apróra vágott
medvehagyma, só, fehér darált bors.
Körethez: főtt krumpli, rizs
Elkészítése:
A malaccombot megmossuk, szeletekre vágjuk és megsózzuk,
borsozzuk. Egy mély sütőedénybe rakjuk, megszórjuk fokhagymával, zsírt teszünk
az edénybe és 1 dl vizet aláöntünk. Alufóliával letakarva előmelegített sütőbe
kb. egy órát sütjük. Ezután megforgatjuk a
hússzeleteket, meglocsoljuk a borral és fólia nélkül, zsírjával néha meglocsolva szép pirosra, ropogósra sütjük.
A túrót krémesre kavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk a
medvehagymát, sózzuk és kevés fehér borssal fűszerezzük. Ha túl sűrű lenne, kavarjunk még hozzá tejfölt vagy tejszínt. Főtt krumplival, párolt rizzsel és a túrós tejföllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése