2013. április 17., szerda

Apróléktokány puliszkával

Általában télen szoktuk készíteni a disznóvágások idején, amikor van friss kolbász és véres hurka. 

Hozzávalók:
Friss kolbász és hurka, 4-5 hagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kb. 2 ujjnyi vastagra szeletelt kolbászt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és lefödve puhára főzzük. Amikor a kolbász megfőtt hozzáadjuk a feldarabolt hurkát és pár perc alatt elkészítjük. Puliszkával vagy friss házikenyérrel és sós uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...