Hozzávalók:
2,5 dl víz, 8 dkg zsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, csipet só, 1 teáskanál cukor.
a töltelékhez: 1 tasak vaníliapuding, 2,5 dl tej, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 10-15 dkg
porcukor.
Elkészítése:
A vizet a zsírral összeforraljuk, csipet sót adunk hozzá és a cukrot, azonnal belekeverjük a lisztet és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából vagy habzsákból kinyomjuk. Előmelegített sütőbe 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percet hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.
A pudingot 2 evőkanál cukorral a tejben megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény
habbá verjük, hozzákavarjuk a mascarponét, a porcukrot és a kihűlt pudingot. Ezzel a
krémmel töltjük meg a már megsült fánkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése