2010. április 27., kedd

Gombás rostélyos


Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, zsír, olaj, vaj,bors, flekken fűszerkeverék, só, liszt, gomba.

Elkészítése:
A húst szeletekre vágom, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, liszbe forgatom és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, a hagymát karikára vágom, lesózom, majd a húsra rakom kissé megpirítom, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom. (Rengeteg hagymával szeretem!)
Mikor a hús megpuhult, belefőzöm a szeletelt gombát, tejfölet kavarok hozzá és krumplikörettel tálalom.
Bármilyen savanyúság illik hozzá.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem, lehet hogy felteszem a menü sorra hamarosan :)

T REKA írta...

SZUPER JÓL NÉZ KI ÉS NAGYON KIVÁNATOS!!!
SAJNOS,HOGY DIÉTÁN VAGYOK,MERT SZIVESEN ELKÉSZITENÉM.

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...