2010. április 27., kedd

Gombás rostélyos


Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej vöröshagyma, zsír, olaj, vaj,bors, flekken fűszerkeverék, só, liszt, gomba.

Elkészítése:
A húst szeletekre vágom, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, liszbe forgatom és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, a hagymát karikára vágom, lesózom, majd a húsra rakom kissé megpirítom, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom. (Rengeteg hagymával szeretem!)
Mikor a hús megpuhult, belefőzöm a szeletelt gombát, tejfölet kavarok hozzá és krumplikörettel tálalom.
Bármilyen savanyúság illik hozzá.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem, lehet hogy felteszem a menü sorra hamarosan :)

T REKA írta...

SZUPER JÓL NÉZ KI ÉS NAGYON KIVÁNATOS!!!
SAJNOS,HOGY DIÉTÁN VAGYOK,MERT SZIVESEN ELKÉSZITENÉM.

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...