2010. április 1., csütörtök
Gyros házilag tányéron
Hozzávalók:
kb 0,5 kg csirkemell
gyros fűszer
natúr joghurt
fokhagyma, kapor vagy joghurtos salátaöntet por
1 fej jégsaláta
hagyma
kígyóuborka, savanyú
paprika
paradicsom
krumpli
Elkészítése:
Egy serpenyőbe pici olajat hevítünk .A csirkemellet vékony csíkokra vágva Görög fűszerrel megszórva, 20 percig állni kell hagyni,majd az olajon megpuhítani.
A salátát, hagymát, az uborkát, fel szeletelni, közben elkészíteni az öntetet, én 3 dl. joghurthoz adok 1-öntet port.
Megsütjük a szalmakrumplit, rárakjuk a csirkemellet majd a salátát.
Végül öntet kerül a tetejére, amelyet joghurt és tejföl keverékéből készítünk, hozzá fokhagymát, vagy kaprot és sót adunk.Csípős szószt kínálunk mellé.
Pitában vagy tányéron hasáb burgonyával a legkelendőbb. Én most pita nélkül készítettem.
Hamar elkészülő gyors ebéd vagy vacsora, nagy melegben nem is kell ennél több.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A világ legjobb kajája....remélem maradt még, megyek hozzád ebédre!
Nagyon guszta. Szeretem
Megjegyzés küldése