2010. április 13., kedd

Sonkás kiflik


Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött leveles tészta
10 dkg gouda sajt
10 dkg főtt sonka
1 tojássárga
1 kevés felaprított újhagyma
1 evőkanál aprított petrezselyem
1 késhegynyi oregánó
1 késhegynyi fehérbors
1 tojássárga a kenéshez

Elkészítés:

Ha már felengedett a leveles tészta, lisztezett deszkán lapot nyújtunk belőle. 5 db háromszög alakú formára vágjuk. A sajtot lereszeljük, a sonkát apró kockára vágjuk, összekeverjük a tojássárgájával, a felaprított petrezselyemmel, a kockára vágott hagymával, majd borssal, oregánóval ízesítjük.


Evőkanállal kis halmokat rakunk a töltelékből minden háromszögre. Bevágjuk a háromszög szélesebb oldalát, és ráhajtjuk a töltelékre, majd nagyon lazán feltekerjük, hogy kifli formája legyen. A tepsit kivajazzuk, és beletesszük a kifliket. A tetejüket felvert tojássárgával megkenjük, megszórjuk szezámmaggal (elhagyható) és 20 percig pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük, és a kifliket 15 perc alatt megsütjük.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű ez mennyei lehet

Névtelen írta...

Egyre érdekesebbek a bejegyzéseid! Csak így tovább!

Jutka írta...

Köszönöm szépen, szép napot Jutka :)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...