Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb vagy karaj, só, bors, majoránna, 1 kanál köménymag, 1 dl. tejföl, 1 kanál liszt, ételízesítő.
Elkészítése:
Elkészítése:
A húst egészben megszórjuk köménymaggal és majorannával, ráöntünk egy kevés vizet és megfőzzük. Amikor megfőtt felszeleteljük és mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd a levébe amiben főtt feloldunk egy leveskockát, ráöntjük a húsra és összefőzzük. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, majd besürítjük a levét, kissé összeforraljuk.
Krumplipürével tálaljuk.
5 megjegyzés:
Utólag is nagyon boldog Karácsonyt :) Tetszik ez a fűszerezés, ki szeretném próbálni, köménymagos húst nagyon régen ettem, talán nagymamám készítette :)
Nagyon különleges húsétel! A majorannát szeretem, a köményt pedig csak őrölve. Finom íze lehetett, ki fogom próbálni!
Az a jó benne, hogy a kömény annyira megfő..majdnem észre sem lehet venni :)
Fincsi lehet!
Már nagyon régen ettem, teljesen feledésbe merült, pedig finom.
Gusztát főztél.
Megjegyzés küldése