2011. december 26., hétfő

Köménymagos, majorannás szelet


Hozzávalók:
 
60 dkg sertéscomb vagy karaj, só, bors, majoránna, 1 kanál köménymag, 1 dl. tejföl, 1 kanál liszt, ételízesítő.

Elkészítése:
 
A húst egészben megszórjuk köménymaggal és majorannával, ráöntünk egy kevés vizet és megfőzzük. Amikor megfőtt felszeleteljük és mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd a levébe amiben főtt feloldunk egy leveskockát, ráöntjük a húsra és összefőzzük. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, majd besürítjük a levét, kissé összeforraljuk. 
Krumplipürével tálaljuk.

5 megjegyzés:

Vicuska írta...

Utólag is nagyon boldog Karácsonyt :) Tetszik ez a fűszerezés, ki szeretném próbálni, köménymagos húst nagyon régen ettem, talán nagymamám készítette :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon különleges húsétel! A majorannát szeretem, a köményt pedig csak őrölve. Finom íze lehetett, ki fogom próbálni!

Jutka írta...

Az a jó benne, hogy a kömény annyira megfő..majdnem észre sem lehet venni :)

Edó írta...

Fincsi lehet!

Hobbychef írta...

Már nagyon régen ettem, teljesen feledésbe merült, pedig finom.
Gusztát főztél.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...