2013. április 18., csütörtök

Velős tojásrántotta


Hozzávalók:
4-5 db sertésvelő, személyenként 2 tojás, 1 hagyma, só, bors, petrezselyemzöld, olaj
Elkészítése:
A velőt jól megmossuk, megtisztítjuk a hártyáitól, majd feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. Majd az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a velőt, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig pirítjuk. A tojásokat sóval, borssal felverjük majd a velőhöz adjuk és készre sütjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, savanyúsággal tálaljuk.

A velő vásárlásánál vigyázzunk, hogy kizárólag frissen vásároljuk és rövid idő alatt használjuk fel, mert hamar megromolhat.

A sertés agyvelőt rendkívül változatosan használhatjuk fel, ehetjük sütve tojással, vagy pirítósra kenve, készülhet belőle vese velővel, de felhasználhatjuk pörkölt alapanyagaként is. Gyakran fogyasztják rántva is, illetve különböző húsok, például borda töltelékeként.

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....