2013. augusztus 28., szerda

Gyümölcskrémes képviselőfánk lépésről-lépésre


Hozzávalók:
A tésztához: 2,5 dl víz, 8 dkg sertészsír, 12,5 dkg liszt, 4 tojás, 1 csipet só, 1 teáskanál cukor.
A töltelékhez: 25 dkg mascarpone, 2,5 dl tejszín, 2 dl joghurt, 1 teáskanál zselatin, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliacukor, 20 dkg vegyes gyümölcs (eper, málna, áfonya, szeder)
Elkészítése:
A tésztához a vizet összeforraljuk zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk.
Ezután addig főzzük, míg az edény falától elválik. Félrevesszük a lángról.



A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagokban a tésztához kavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk a masszából, vagy habzsákot használunk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd 150 fokon további 10 percig hagyjuk a sütőben. A sütő ajtaját 20 percig ne nyissuk ki, különben a fánkok összeesnek.

A krémhez a mascarponét a porcukorral elkavarjuk. A zselatin kevés joghurttal összekavarjuk, lassú tűzön kissé felmelegítjük. A tejszínt kemény habbá vejük, a gyümölcsöket villával összetörjük, majd a krémhez kavarjuk.


Ezzel a krémmel megtöltjük a már megsült fánkokat.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De nagyon szépek lettek! Nagyon ügyes vagy :)

Judit Péter írta...

Köszönöm szépen, legalább annyira finom is :)

Illéskrisz Konyhája írta...

Ez mennyei lehet. Eddig csak a vaníliás főzött krémmel ettem, talán egyszer eperrel dúsítottam, de így nagyon tetszik.

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....