Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált csirkehús, 1 tojás, kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma,
5 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál petrezselyemzöld, só, bors pirospaprika, olaj a
sütéshez.
A dinnyeraguhoz: 40 dkg sárgadinnye, 2 evőkanál méz, 1
citrom leve, pirított mandula, darált csilipaprika.
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, belereszeljük a
hagymát és a fokhagymát, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd
összegyúrjuk a morzsával és petrezselyemzölddel. 5-10 percig pihentetjük. A raguhoz a dinnyét meghámozzuk, kockára vágjuk. A mézet egy
serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a citromlevet, beletesszük a dinnyét, és
összekavarjuk. 3-4 perc alatt alaposan összeforgatjuk, belekavarjuk a pirított
mandulát. Amíg a hús elkészül, állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A húsmasszából olajas kézzel lepényeket formázunk, és forró
olajban vagy zsírban megsütjük.
A dinnyeragut megszórjuk csilipaprikával, és a
csirkefasírttal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Roppant különleges,tetszik!
Megjegyzés küldése