2013. augusztus 26., hétfő

Csirkefasírt dinnyeraguval


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált csirkehús, 1 tojás, kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál petrezselyemzöld, só, bors pirospaprika, olaj a sütéshez.
A dinnyeraguhoz: 40 dkg sárgadinnye, 2 evőkanál méz, 1 citrom leve, pirított mandula, darált csilipaprika.
Elkészítése:
A darált húst összekeverjük a tojással, belereszeljük a hagymát és a fokhagymát, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd összegyúrjuk a morzsával és petrezselyemzölddel. 5-10 percig pihentetjük. A raguhoz a dinnyét meghámozzuk, kockára vágjuk. A mézet egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a citromlevet, beletesszük a dinnyét, és összekavarjuk. 3-4 perc alatt alaposan összeforgatjuk, belekavarjuk a pirított mandulát. Amíg a hús elkészül, állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
A húsmasszából olajas kézzel lepényeket formázunk, és forró olajban vagy zsírban megsütjük.
A dinnyeragut megszórjuk csilipaprikával, és a csirkefasírttal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Márti írta...

Roppant különleges,tetszik!