2014. február 26., szerda

Zöld fűszeres mascarponés krumpli


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg krumpli, 2 evőkanál mascarpone, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj.
80 dkg sertéskaraj, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, sóval borssal fűszerezzük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, majd egy lábasban lefödve, kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedő nélkül zsírjára sütjük.

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, és kockára vágjuk. Kevés olajon kissé megpirítjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekavarjuk a sajtkrémmel, majd összevegyítjük a krumplival. Hagyjuk kicsit ráolvadni a sajtkrémet, sóval, borssal fűszerezzük, és a sült hússal tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...