Hozzávalók (4 személyre):
1 kg krumpli, 2 evőkanál
mascarpone, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, olívaolaj.
80 dkg sertéskaraj, 2-3
cikk fokhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük,
sóval borssal fűszerezzük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, majd egy
lábasban lefödve, kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, fedő
nélkül zsírjára sütjük.
A krumplit héjában
megfőzzük, meghámozzuk, és kockára vágjuk. Kevés olajon kissé megpirítjuk. A
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekavarjuk a sajtkrémmel, majd összevegyítjük a
krumplival. Hagyjuk kicsit ráolvadni a sajtkrémet, sóval,
borssal fűszerezzük, és a sült hússal tálaljuk. Savanyúságot kínáljunk mellé.
1 megjegyzés:
Hű, ez finom lehet!
Megjegyzés küldése