Hozzávalók (4 személyre):
A tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál
olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor.
A töltelékhez: 20 dkg szárazkolbász, 10 dkg bacon, 2
hámozott paradicsom, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg reszelt sajt,
bazsalikom, oregánó, só, bors, tetszés szerint csípős paprika és olajbogyó,
olívaolaj.
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízbe morzsoljuk, hozzákavarjuk
a cukrot, 1 evőkanál lisztet, és megkelesztjük. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáöntjük a megkelt az élesztőt, az olajat és annyi tejet, hogy
közepes keménységű tésztát kapjunk. A megdagasztott tésztát 30 percig
kelesztjük. A paradicsomot pürésítjük, hozzákavarjuk a zúzott fokhagymát. A hagymát,
és a bacont felszeleteljük, a kolbászt karikára vágjuk, a kosárkaformákat
zsírral megkenjük. A tésztát kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, egy
nagyobb pohárral kosárka nagyságú korongokat vágunk, a formákba helyezzük, megkenjük a
paradicsomkrémmel, megszórjuk a zöld fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és
megrakjuk ízlés szerint a feltéttel. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10
percig sütjük, ekkor megszórjuk reszelt sajttal, és készre sütjük. Ízlés szerint
szórhatunk rá kevés csípős paprikát is.
1 megjegyzés:
Ha ritkán is, de szoktam én is sütni. Pár falat, de milyen jó tud lenni!
Megjegyzés küldése