2017. január 30., hétfő

Paradicsomos-tárkonyos sertésszelet


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéskaraj vagy comb, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, 1 evőkanál zsír, só, bors, 1 dl paradicsomlé vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl 1 teáskanál apróra vágott tárkony, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt.
Elkészítése:
A húst jól felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd a hússzeletekkel együtt összesütjük. Ekkor kevés vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és a tárkonnyal puhára főzzük. A lisztet a tejszínnel és a paradicsompürével csomómentesre keverjük, besűrítjük vele a húst. Jól kiforraljuk. Rizibizivel, burgonyakörettel vagy főtt tésztával tálaljuk.
EK. 2017. február

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....