A palacsintához:
20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2 deci tej, 2 deci
szódavíz (vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj;
A töltelékhez:
30 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 evőkanál puha vaj, 5 dkg
mazsola, 2 tasak vaníliás cukor, 5-10 dkg porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj;
Az öntethez:
1 dl tej, 1 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 evőkanál
porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, ráöntjük a
lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd a tejjel és a szódavízzel
csomómentesre keverjük. Teflonbevonatú serpenyőben kisütjük a palacsintákat,
majd felhasználásig letakarva tároljuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény
habbá verjük. A tehéntúrót a tojássárgájával és a többi hozzávalóval
kikavarjuk, majd belevegyítjük a tojáshabot.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat
betöltjük, feltekerjük, majd két vagy három részre vágjuk. A vágott felükkel
felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a vajjal kikent tűzálló tálba. Az
öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a
palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.EK. 2017. január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése