Hozzávalók:
2,5 dl tej, 8 dkg vaj, késhegynyi só, 16 dkg liszt, 3
tojás, 12 dkg reszelt sajt;
továbbá: 1 tojás a kenéshez, 1-2 evőkanál reszelt sajt
a szóráshoz.
Elkészítése:
A tejet a vajjal és a sóval összeforraljuk, azonnal
belekeverjük a lisztet és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény
falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként
a tésztához kavarjuk, majd belekavarjuk a reszelt sajtot is. Vizes kézzel
diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a
felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe 200 fokon 10
percig sütjük, majd további 150 fokon szép aranysárgára sütjük.
A sajtos puffancs sörkorcsolyának, de akár önmagában
fogyasztva vagy leves mellé is kitűnő kísérő.
KT. 2017 február.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése