2017. április 30., vasárnap

Aprólékbecsinált


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő, korpacibere.
Elkészítése:
Az aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Hideg vízben főni tesszük, a habját leszedjük. Sózzuk, borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítőt. Amikor a zúza félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldséget és készre főzzük (a paradicsomot valamivel később adjuk hozzá). A zsiradékon enyhén megpirítjuk a lisztet, majd félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük 1 pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk, tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá és előzőleg felforralt korpaciberével savanyítjuk.
EK. 2017 május.

Nincsenek megjegyzések:

Szilvakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg magvaváló szilva, 1 citrom, 10-12 dkg cukor, 1 dl félédes fehérbor, fahéj, pici só, 2 dl tejszín, 2 ev...