Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg pulyka- vagy csirkezúza és -szív vegyesen, 1
hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zellergumó, 1 karalábé, 1
zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál rizs, 1 csokor
petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír,
só, bors, házi ételízesítő, korpacibere.
Elkészítése:
Az aprólékot jó alaposan megtisztítjuk, kisebb
darabokra vágjuk. Hideg vízben főni tesszük, a habját leszedjük. Sózzuk,
borsozzuk, illetve belekeverjük az ételízesítőt. Amikor a zúza félig megfőtt,
hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldséget, a rizst és készre főzzük (a
paradicsomot valamivel később adjuk hozzá). A zsiradékon enyhén megpirítjuk a
lisztet, majd félrevesszük a lángról, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük,
felöntjük 1 pohár hideg vízzel, és a leveshez adjuk. Jól összeforraljuk,
tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá és előzőleg felforralt
korpaciberével savanyítjuk.
EK. 2017 május.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése