2017. április 24., hétfő

Csirkés-spenótos tagliatelle


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 dkg reszelt sajt, bazsalikom, só, bors.
Elkészítése:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Eközben a spenótot megtisztítjuk, apróra vágjuk, a csirkemellet kisebb kockákra. Megolvasztjuk a vajat, beletesszük a csirkemellet, a zúzott fokhagymát és a spenótot. Sóval, borssal, apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Felöntjük a tejszínnel, puhára főzzük. A ragut összevegyítjük a kifőtt tésztával, majd reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
FI. 2017 április.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...