2017. november 23., csütörtök

Krémsajtos máktorta


Hozzávalók:
a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor;
a krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin;
a díszítéshez: tejszínhab, színes cukorka.

Elkészítése:

A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mákot. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd elvágjuk. A zselatint 2 evőkanál vízzel elkavarjuk, hagyjuk megduzzadni, felmelegítjük (nem szabad főzni), összekeverjük a joghurttal. A krémsajtot a kétféle cukorral kikavarjuk, majd összevegyítjük a joghurttal. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt, és megtöltjük a félbevágott lapot. A maradék tejszínhabbal és színes cukorkával díszítjük. Pár órára hideg helyre tesszük, ekkor szeleteljük.
FI. 2017/12

4 megjegyzés:

Ági írta...

Szia, Te valószínű, hogy gondolstolvasó vagy, éppen ilyen tortát szeretnék sütni Anyukám szülinapjára
Köszönöm

Judit Péter írta...

Nagyon örülök!

László Kőteleky írta...

Nagyon szépséges :) Nekem a kalácsok kuglófok mennek inkább a tortáktól kicsit tartok :)

Judit Péter írta...

Köszönöm szépen! Nekem is kedvencek :)

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...