Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1
dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A gombaszószhoz a gombát megpucoljuk, jól megmossuk,
majd kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés
vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, kevés vizet, sózzuk, borsozzuk,
és kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel csomómentesre
kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát. Apróra vágott petrezselyemzölddel
megszórjuk.
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, sózzuk,
borsózzuk. A vajat felhevítjük, majd a bélszínszeletek mindkét oldalát kb. 5
perc alatt megsütjük, a gombaszósszal és krumplipürével tálaljuk.
Kalendárium 2017/11
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése