2017. november 1., szerda

Szőlős krémdesszert


Hozzávalók (4 személyre):
20-30 dkg vegyes szőlő, 7-8 darab zabkeksz, 25 dkg mascarpone krémsajt, 3 dl görög joghurt, 7-10 evőkanál porcukor, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése:

A tejszínt kevés cukorral felverjük. A krémsajtot a joghurttal és a kétféle cukorral krémesre kavarjuk, majd belevegyítjük a tejszínhabot. A szőlőt megmossuk, leszedjük a szőlőszemeket. Előkészítjük a poharakat. A zabkekszet apróra törjük, 2 evőkanál kekszmorzsát kanalazunk a poharakba, erre kanalazzuk a krém felét, majd a szőlőszemekkel kirakjuk, lerétegezzük a krémmel úgy, hogy minden réteg közé szőlőt rakunk. Tetejét szőlőszemekkel díszítjük, jól lehűtve tálaljuk.
KT. 2017/10

Nincsenek megjegyzések: