Hozzávalók (4 személyre):
20-30 dkg vegyes szőlő, 7-8 darab zabkeksz, 25 dkg
mascarpone krémsajt, 3 dl görög joghurt, 7-10 evőkanál porcukor, 2 dl tejszín,
1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése:
A tejszínt kevés cukorral felverjük. A krémsajtot a
joghurttal és a kétféle cukorral krémesre kavarjuk, majd belevegyítjük a
tejszínhabot. A szőlőt megmossuk, leszedjük a szőlőszemeket. Előkészítjük a
poharakat. A zabkekszet apróra törjük, 2 evőkanál kekszmorzsát kanalazunk a
poharakba, erre kanalazzuk a krém felét, majd a szőlőszemekkel kirakjuk, lerétegezzük
a krémmel úgy, hogy minden réteg közé szőlőt rakunk. Tetejét szőlőszemekkel díszítjük,
jól lehűtve tálaljuk.
KT. 2017/10
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése