Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a birsszószhoz: 60 dkg birsalma, 1 evőkanál zsír vagy
vaj, 1 evőkanál liszt, 5-6 dkg cukor, só.
Elkészítése:
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, sózzuk,
borsózzuk. A vajat felhevítjük, majd a bélszínszeletek mindkét oldalát kb. 5
perc alatt megsütjük.
A megtisztított, meghámozott birsalmát kisebb
darabokra vágjuk, felforraljuk annyi vízben amennyi ellepi, hozzáadjuk a
cukrot, kissé megsózzuk, puhára főzzük. A vajból (zsír) és a lisztből világos rántást
készítünk, felengedjük kevés hideg vízzel, kis lángon simára keverjük.
Belekavarjuk a főtt kompótot, kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem
sűrűsödik. A bélszínt a birsalmaszósszal és főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp: Bélszín helyett liba, kacsa vagy csirkehússal is
kínálhatjuk.
FI. 2017/12
FI. 2017/12
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése