2017. november 23., csütörtök

Vajban sült sertésszűz birsszósszal


Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a birsszószhoz: 60 dkg birsalma, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 evőkanál liszt, 5-6 dkg cukor, só.
Elkészítése:
A bélszínt vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A vajat felhevítjük, majd a bélszínszeletek mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megsütjük.
A megtisztított, meghámozott birsalmát kisebb darabokra vágjuk, felforraljuk annyi vízben amennyi ellepi, hozzáadjuk a cukrot, kissé megsózzuk, puhára főzzük. A vajból (zsír) és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük kevés hideg vízzel, kis lángon simára keverjük. Belekavarjuk a főtt kompótot, kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik. A bélszínt a birsalmaszósszal és főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp: Bélszín helyett liba, kacsa vagy csirkehússal is kínálhatjuk.
FI. 2017/12

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...