2009. május 4., hétfő

Roston sült sajtos csirkemell tejföles uborkasalátával




2db egész csirkemell, só, frissen őrölt bors, csirkés fűszerkeverék, trappista sajt.

Alaposan megmostam az egész csirkemelleket, konyhai papírtörlővel leszárítottam.

Mindegyikből ügyelve, hogy egyforma vastagok legyenek két szeletet. készítünk, mindkét oldalukat besózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt vegyes vagy fekete borssal, valamint csirke fűszerkeverékkel. Amíg előkészítjük a köretet addig a fűszerezett csirkemell filéket tegyük a hűtőbe.Mielőtt elkezdenénk a grillezést az edényt magas hőfokon melegítsük elő, hogy a hússzeleteket belerakva ne csökkenjen hirtelen sütési hőfok alá az edény hőmérséklete.A grillezés lényege a gyors mégis alapos átsütés. A felforrósodott edénybe lehetőleg egyszerre rakjuk bele az összes csirkemell szeletet.

Mindkét oldalról kb. 7 - 7 percig süssük a húsokat közepesen magas hőmérsékleten. A képeken is jól látni milyen szépen átsülnek, kifehérednek, valamint a bordázatnak köszönhetően igazi grill hatást érhetünk el a sütéskor.

Tejföles kapros uborkasalátát adtam hozzá, a recept itt!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon sok csirkés bejegyzés van, szeretném tudni miért, azon kivül, hogy olcsó, és gyorsan lehet főzni belőle, ennyire szereted is? A vidékedre sokkal kalóriadúsabb alapanyagok a jellemzőek

Jutka írta...

Kedves Ismeretlen:)
kérdésedre a válaszom igen, nagyon szeretem a csirkét meg a pulykát.
Amúgy a borjú a kedvencem, de sajna elág ritkán jutok hozzá friss borjúhúshoz :)
köszi, hogy írtál
üdv. Jutka

Clausewitz írta...

Oi. Parabéns pelo excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil. Abração

Jutka írta...

Gracias, Judit

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...