2008. április 10., csütörtök

Tejfölös uborkasaláta


1 kígyóuborka, víz, ecet, só, cukor, fokhagyma vagy friss kapor és tejföl.
Az uborkát meghámoztattam és felszeleteltettem, majd enyhén besóztam. Közben kb 2 ek ecetet összekevertem kb 2 dl vízzel,ízlés szerint cukrot.Kissé hagytam, kb. fél órát, majd letöltöttem a levet az uborkáról, hozzáraktam kb 3 ek tejfölt, két fokhagyma gerezdet átnyomva. Jó ha tud állni egy kicsit, hűtőben 1-2 órát, hogy a lé íze átjárja a zöldséget. Felnőtteknek a tetejére borsszórás dukál.
Kipróbáltam a kapros változatot is, ekkor a fokhagyma helyett egy kis csokor kaprot vagtam hozzá. Nem tudtuk eldönteni melyik ízlik jobban :)

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...