Hozzávalók:4 nagy, húsos paprika4 kis paradicsom fél marék újhagyma zöldje 2 evőkanál olivaolaj 2 gerezd fokhagyma, só, cukor, ecet, víz
Elkészítés:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd vasplatnin vagy sütőben jól megégetjük.
Jobb platnin sütni, mert úgy érezzük, hogy képesek vagyunk kézben tartani a folyamatot; minden a szemünk előtt játszódik le, forgathatjuk a paprikákat, érezzük azt a finommmm égett illatát...
Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze.Ha már nem bírjuk tovább, és mindenütt égett hólyagok borítják a szerencsétlen paprikákat, tegyük 10 percre papírzacskóba, és csavarjuk be a zacskó száját, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.Amíg a paprika a zacsekban pihen, mossuk meg a paradicsomot, tegyük egyenként egy percre majdnem forró vízbe, csorgassunk rá hideg vizet, ettől kissé lehűl, és meg tudjuk fogni, nomeg könnyű lesz meghámozni. Meghámozzuk, és egy tálban felvágjuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra.A paprikákat óvatosan meghámozzuk, felvágjuk, azt a csodás levét, ami ilyenkor kifolyik belőle, nem engedjük elveszni, hanem belecsorgatjuk a tálba, amiben majd a saláta elkészül. A paprika magházát és ereit kivágjuk, majd kellemes méretűre (kb. 2 x 2 cm) feldaraboljuk. Egyszerre csak egy paprika van a zacskón kívül, amelyikkel éppen dolgozunk, a többi a zacsiban várja a jó melegben, hogy sorra kerüljön.Ha minden paprikát felvagdaltunk, hozzátesszük a paradicsomot, 2 gerezd sóban összetört fokhagymát, egy fél marék apróra vágott újhagymazöldet, felöntjük cukros-ecetes salátalével, de épp, hogy csak ellepje, rálocsolunk két kanál olivaolajat és jól összekeverjük. A tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, néhány órát hűtőben érleljük.
Elkészítés:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd vasplatnin vagy sütőben jól megégetjük.
Jobb platnin sütni, mert úgy érezzük, hogy képesek vagyunk kézben tartani a folyamatot; minden a szemünk előtt játszódik le, forgathatjuk a paprikákat, érezzük azt a finommmm égett illatát...
Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze.Ha már nem bírjuk tovább, és mindenütt égett hólyagok borítják a szerencsétlen paprikákat, tegyük 10 percre papírzacskóba, és csavarjuk be a zacskó száját, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.Amíg a paprika a zacsekban pihen, mossuk meg a paradicsomot, tegyük egyenként egy percre majdnem forró vízbe, csorgassunk rá hideg vizet, ettől kissé lehűl, és meg tudjuk fogni, nomeg könnyű lesz meghámozni. Meghámozzuk, és egy tálban felvágjuk kb. 1,5-2 cm-es kockákra.A paprikákat óvatosan meghámozzuk, felvágjuk, azt a csodás levét, ami ilyenkor kifolyik belőle, nem engedjük elveszni, hanem belecsorgatjuk a tálba, amiben majd a saláta elkészül. A paprika magházát és ereit kivágjuk, majd kellemes méretűre (kb. 2 x 2 cm) feldaraboljuk. Egyszerre csak egy paprika van a zacskón kívül, amelyikkel éppen dolgozunk, a többi a zacsiban várja a jó melegben, hogy sorra kerüljön.Ha minden paprikát felvagdaltunk, hozzátesszük a paradicsomot, 2 gerezd sóban összetört fokhagymát, egy fél marék apróra vágott újhagymazöldet, felöntjük cukros-ecetes salátalével, de épp, hogy csak ellepje, rálocsolunk két kanál olivaolajat és jól összekeverjük. A tetejét finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük, néhány órát hűtőben érleljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése