2008. április 14., hétfő

Csirkemáj fokhagyma mártásban

600 g csirkemáj, 100 g szárnyaszsír, 20 g vaj, 3 gerezd fokhagyma, 20 g liszt, szerecsendió, tej, só.

A megmosott, lecsepegtetett májakat kisütjük a forró zsírban. Közben a vajjal és a liszttel világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a sóval szétzúzott fokhagymát, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, majd felengedjűk annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű legyen. A kisült csirkemájakat összeforraljuk a mártással, és azonnal sós krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Citromos keksz

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg zsírszegény vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál szódapor, 1 fél citr...