2008. április 11., péntek

Zöldborsó főzelék


Hozzávalók:
70 dkg mirelit zöldborsó (szezonban friss borsó), 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2 dl főzőtejszín, tej, 3 evőkanál liszt, olaj, só, cukor

Elkészítés:
A borsót felengedés nélkül egy kevés olajon, sóval, pici cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel puhára pároljuk. (Közben az elpárolgott vizet pótoljuk.) Meghintjük a liszttel, a tűzről levéve beleöntjük a tejszínt és egy pohár tejet. Beforraljuk, közben tej vagy víz hozzáadásával tetszés szerinti sűrűségűre készítjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges sóval, vagy cukorral készre ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Citromos keksz

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg zsírszegény vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál szódapor, 1 fél citr...