2008. április 11., péntek

Zöldborsó főzelék


Hozzávalók:
70 dkg mirelit zöldborsó (szezonban friss borsó), 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2 dl főzőtejszín, tej, 3 evőkanál liszt, olaj, só, cukor

Elkészítés:
A borsót felengedés nélkül egy kevés olajon, sóval, pici cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel puhára pároljuk. (Közben az elpárolgott vizet pótoljuk.) Meghintjük a liszttel, a tűzről levéve beleöntjük a tejszínt és egy pohár tejet. Beforraljuk, közben tej vagy víz hozzáadásával tetszés szerinti sűrűségűre készítjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges sóval, vagy cukorral készre ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...