Hozzávalók:
Tészta: 5 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 10 evõkanál forró vízzel kikeverünk, majd 25 dkg lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá.
Krém: 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikavarunk, 10 dkg darált diót és kevés rumot adunk hozzá. 2 dl tejben 2 kanál lisztet sûrû péppé fõzünk, ha kihûlt, a vajas krémhez keverjük.
Hab: 5 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, majd 25 dkg kristálycukrot adunk hozzá és gõz fölött tovább verjük addig, amíg sima lesz.
Elkészítés:
Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük a tésztát. Amikor kihûlt, a tetejére a krémet rásimítjuk. Amikor a hab kihûlt, a töltelékre simítjuk.
Máz: 10 dkg csokoládét megolvasztunk, és a habra csorgatjuk.
Tészta: 5 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 10 evõkanál forró vízzel kikeverünk, majd 25 dkg lisztet és 1 késhegynyi szódabikarbónát keverünk hozzá.
Krém: 20 dkg vajat, 20 dkg cukorral kikavarunk, 10 dkg darált diót és kevés rumot adunk hozzá. 2 dl tejben 2 kanál lisztet sûrû péppé fõzünk, ha kihûlt, a vajas krémhez keverjük.
Hab: 5 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, majd 25 dkg kristálycukrot adunk hozzá és gõz fölött tovább verjük addig, amíg sima lesz.
Elkészítés:
Kizsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük a tésztát. Amikor kihûlt, a tetejére a krémet rásimítjuk. Amikor a hab kihûlt, a töltelékre simítjuk.
Máz: 10 dkg csokoládét megolvasztunk, és a habra csorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése