2008. április 10., csütörtök

Rétestészta alaprecept

50 dkg liszt, 2 + 5 dkg zsír, 1 tojás, 4 dl langyos víz, só, sós víz. A szitált lisztbe egy mélyedést készítek, belekeverem a sót, tojást és az olvasztott zsírt (2 dkg), a tésztát kidolgozom, tenyeremmel csapkodom, ütögetem, míg a tál faláról el nem válik. Két részre osztom és letakarva 20 percig pihentetem. Egy liszttel megszórt terítőn tányér nagyságúra sodrom, megkenem olvasztott zsírral, majd óvatosan kihúzom. Leszedem a vastag szélét.

Nincsenek megjegyzések:

Citromos keksz

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg zsírszegény vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál szódapor, 1 fél citr...