2008. április 10., csütörtök

Rétestészta alaprecept

50 dkg liszt, 2 + 5 dkg zsír, 1 tojás, 4 dl langyos víz, só, sós víz. A szitált lisztbe egy mélyedést készítek, belekeverem a sót, tojást és az olvasztott zsírt (2 dkg), a tésztát kidolgozom, tenyeremmel csapkodom, ütögetem, míg a tál faláról el nem válik. Két részre osztom és letakarva 20 percig pihentetem. Egy liszttel megszórt terítőn tányér nagyságúra sodrom, megkenem olvasztott zsírral, majd óvatosan kihúzom. Leszedem a vastag szélét.

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...