Hozzávalók:
1 kg liszt, 20 dkg vaj, 4 tojás, 2 dkg élesztő (ezt kevés langyos tejjel felfuttatni), ízlés szerint cukor (kb. 10 dkg) és citromhéj, annyi tejet, hogy jó gyúrható legyen. Majd hagyjuk kelni, miután megkelt kinyújtjuk, megtöltjük és felcsavarjuk.
Töltelék: többféleképpen lehet
Diótöltelék: 20 dkg darált dió, 20 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor, 0,5 dl tej, 5 dkg mazsola, 2 cl rum
Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat.
Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk és az őrölt dióra öntjük. Hozzáadjuk a megtisztított mazsolát, reszelt citromhéjat, és a 4 dkg zsemlemorzsát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése