Hozzávalók:
30 dkg liszt, 10 dkg vaj vagy 15 dkg margarin, 2 tojás, 3 kanál tejföl, kis só,
1 kiskanál ecet.
Elkészítése:
A vajat vagy margarint nagyon habosra kikavarjuk, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól
eldolgozzuk. Nem tesszük hideg helyre, hogy kenhetően puha maradjon. A többi anyagból
puha rétestésztát gyúrunk, és a deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad és jól hólyagzik.
Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. A rudat középen kettőbe vágjuk, a végeket kissé benyomkodjuk, és kellő nagyságúra nyújtjuk. Süthetünk belőle krémes lapot, sonkás, lekváros táskákat, rolót.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése