2008. április 23., szerda

Zsemlegombóc

Hozzávalók:
3 db szikkadt zsemle, füstölt szalonna, 1/4 kis fej vöröshagyma, 3-4 szál petrezselyem, zsír vagy olaj, 1 dl tej1 tojás, kb. 7 dkg liszt, borssó
A zsemlét vágd fel (legfeljebb 1 cm-es) kockákra és a szalonnával sütőben pirítsd meg, majd hagyd kihűlni. A nagyon apróra vágott vöröshagymát zsiradékon pirítsd üvegesre, s közben szórd meg finomra vágott petrezselyemmel. A zsemléhez add hozzá a hagymát, valamint a tejjel elhabart tojást. Sózd, borsozd, s keverj hozzá annyi lisztet, hogy végül jól formázható masszát kapj. Formázz belőle (vizes kézzel) félökölnyi gombócokat, s azokat bő, lobogó, sós vízben főzd ki.

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...