egy maréknyi pirított, durvára vágott dió
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd tovább verve apránként beledolgozzuk a cukrot. A tojássárgáját egyenként hozzáadjuk, és a diót meg a morzsát laza mozdulatokkal beleforgatjuk. Egy közepes (35x45 cm-es) tepsi alját 2 ostyatortalappal kirakjuk, ezt pedig a diós masszával egyenletesen bevonjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük – majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Ezalatt a krémhez a puha margarint a porcukorral jól kikeverjük, és a tojássárgájával gazdagítjuk. A kétféle kávéval ízesítjük, végül a torta tetejére kenjük. Pirított, majd durvára tört dióval meghintjük és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. |
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése