2008. április 11., péntek

Vitasali


Hozzávalók:
A salátához:Tetszés szerinti zöldségek jégsaláta, kígyóuborka, retek, lilahagyma, újhagyma, snidling, paradicsom, Feta sajt.
Az öntethez:1 db. tojás, 1 teáskanál mustár (legjobb a dijoni) 1,25 dl. olaj, 2-3 evőkanál citromlé, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors

Elkészítés:
A zöldségeket tetszés szerint felszeleteljük, illetve kockára vágjuk és összekeverjük, a tetejére morzsoljuk a Feta sajtot. Fogyasztáskor az öntettel meglocsoljuk. Az öntethez robotgéppel vagy turmixgéppel a tojást, a mustárt az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. Állandó keverés közben beledolgozzuk az olajat, majd sóval, borssal és a citromlével ízesítjük. (Az öntethez tejfölt vagy joghurtot is keverhetünk.)

Nincsenek megjegyzések:

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...