2008. április 8., kedd

Sült tarja zöldpaprikával


Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja, 2-3 db zöldpaprika, zsír, só, bors, fokhagyma granulátum.
Elkészítése:
A húst gyengén kiklopfoljuk, befűszerezzük és kb. egy órára, hidegre tesszük.
A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hírtelen átsütjük mindkét oldalán, majd kevés vizet öntünk alá. Minden szelet húsra 2 széles szelet zöldpaprikát teszünk, és az edényt lefedve puhára pároljuk. Ha már elég puha, levesszük a fedőt, és a hús mind két oldalát pirosra sütjük.
Sós vízbe főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...